Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Monumentaalista

Aloitetaan viikko oikein kunnon Lontoo/kuvatulvalla, sillä olen unohtanut kertoa teille parin viikon takaisesta vierailustani Monument-tornin huipulle. Monument valmistui vuonna 1677(!) ja on n. 60 metriä korkea muistomerkki Lontoon suuresta tulipalosta vuonna 1666.

311 portaan kipuaminen Monumentin huipulle oli myös yksi 101-asiastani tehdä Lontoossa. (Jostain syystä nämä kokemattomat asiat ovat tähän mennessä olleet kovin lääketieteellisiä ja/tai sisältäneet monien portaiden kipuamista!) :)

Vierailu Monumenttiin oli kyllä kaiken kiipeämisen ja £3 sisäänpääsymaksun arvoinen, sillä huipulta voi ihailla Lontoota hienosta näkökulmasta ihan Thameksen vierestä, tuo Monument kun sijaitsee London Bridgen asemaa vastapäätä, ihan joen toisella puolella, ja sillä on ihan oma tube-asemakin!

Monumentin suunnittelija ja arkkitehti Christopher Wren on muuten tuollainen Lontoon  Engel, sillä hän on suunnitellut monet Lontoon tunnetuimmista rakennuksista, kuten Saint Paulin katedraalin, Greenwichin observatorion ja oman lempparini: Saint Jamesin kirkon Piccadillyllä.

Parasta vierailussa oli maisemien lisäksi todistus, jonka saa vierailun päätteeksi. Se on pieni ele, mutta ihana muisto, varsinkin kun polte pohkeissa on hiipunut. ;)