Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Talvi-Lontoo survival guide

Talvinen Lontoo ei ole aina ihan paras matkakohde, mutta kaupungista voi saada paljon irti säällä kuin säällä tähäkin aikaan vuodesta näillä keinoilla:

1. Lontoon museot ja suurimmat galleriat ovat ilmaisia, ja niillä kaikilla on yleensä hyvä kahvio. Lempparilämmittelypaikkojani tammikuussa ovat British Museum Tottenham Court Roadin ja Holbornin välillä, National Portrait Gallery Trafalgar Squaren kyljessä, Saatchi Gallery Chelseassa ja Tate Modern South Bankillä.

2. Isot tavaratalot ovat täynnä ihmeteltävää ja kummasteltavaa kylminä, kolkkoina päivinä. Parhaita vaeltelukauppoja ovat Hamley’sin suuren suuri lelukauppa Regent Streetillä, Fortnum & Mason’s Piccadillyllä, Selfridgesin luksustavaratalo Oxford Streetin länsipäässä ja Harvey Nichols Knightsbridgessä.

3. Pubien lisäksi Lontoon kasvava kahvilakulttuuri tarjoaa monen monta eksoottista elämystä ranskalaisista luksuskaakaoista pienen pieniin turkkilaisiin kahviloihin, joiden kahvit ovat pieniä, mutta niin vahvoja, että lusikka seisoo kupeissa. Parhaita paikkoja iltapäiväkahville tai -teelle ovat Laduree Piccadillylla, Flat White Sohossa, Monmouth Coffee– kahvila Covent Gardenissa tai Peggy Porschen Belgraviassa.

Aitoa englantilaista teetä etsiville suosittelen pidemmän kaavan mukaista afternoon tea– kokemusta, jonka tarjoavat perinteiset tea room-kahvilat ja useimmat Lontoon hotellit. Afternoon tea sisältää joko teetä tai kahvia, pieniä kolmioleipiä, kakkuja ja sconesja eri täytteillä ja hienommissa paikoissa lasin shampanjaa.

Upeimmat afternoon tea-tarjoilut löytyvät Claridge’s ja Ritz-luksushotelleista, mutta halvemmalla yhtä hyviä ja mukavia hetkiä tarjoavat mm. Modern Pantry Clerkenwellissä, Bea’s of Bloomsbury St Paulin katedraalin kupeessa, Dean Street Townhouse Sohossa ja ihana Kensington Palace Orangery palatsin puutarhassa.