Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

jonossa

Brittikulttuurin helmiä on ihmisten tapa jonottaa. Perjantaiaamuisin minua tervehtii työmatkalla Costa-kahvilan pitkä siisti jono, joka muistuttaa brittien säntillisyydestä. Jonottelu ei ole niin fanaattista, kuin esim. ensimmäistä kertaa täällä vieraillessani 90-luvulla. Silti takaraivoon on iskoistunut panna aina merkille kuka bussipysäkillä oli siellä ennen minua, ja kuka jälkeen. :D

Brittikulttuurista muuten kirjoittaa mukavasti mm. Bill Bryson, jonka kirja Muistiinmerkintöjä pieneltä saarelta (Notes from a Small Island) on hieno kuvaus ulkomaalaisen silmin brittikulttuurista, ja sen oudoista ja ihanista tavoista. Suosittelen sitä niin Britanniaa fanittaville kuin täällä Iso Britanniassa asuneille. Vaikka kirja jätättää ajassa hieman, sen sisältö ja varsinkaan britit eivät ole muuttuneet niin paljon. :)