Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

V&A museo

Lontoon yksi lempparimuseoistani on Victoria & Albert-museo, eli tuttavallisesti vain V&A. Se on yksi kolmesta isoimmasta ja suosituimmasta museosta South Kensingtonissa.

V&A:ssa pidän sen valtavan kokoelman monipuolisuudesta. Sen sisuksista löytyy arkkitehtuuria, maalauksia, muotia, designia, teatterilavastusta ja – historiaa, keskiaikaisia haarniskoita, jalokiviä, patsaita, kokonaisten rakennusten seiniä ja ovia ja vaikka mitä!

Museon synty sijoittuu 1800-luvun puoliväliin, jolloin Lontoon maailmannäyttelyn sivuvaikutuksena avattiin ensin South Kensington museo, jonka tarkoituksena oli tuoda taide ja design lähemmäksi rahvasta. Kokoelman kummeja olivat kuningatar Victoria ja prinssi Albert, joiden mukaan museo on tietenkin nimetty 1899-vuodesta eteenpäin. (Fakta, jonka itse tajusin vasta vuoden Lontoossa asuttuani!) :)

Lempparipaikkojani museossa ovat sen kaunis sisäpiha, uusi keskiaikainen pikkusiipi (pääportaikosta ylös heti oikealle), kolmannen kerroksen salainen ikkuna, josta voi kurkkia museon alkuperäistä kattoa ja freskoja sekä sen valtava patsaskokoelma.

Löydän museosta joka kerta jotain uutta ihailtavaa. Viime kerralla ne olivat kuuluisan brittimaalari Constablen luonnokset ja maalaukset. Museo onkin valtava, ja siellä vierailulle kannattaa varata vähintään puoli päivää.

Museo on ilmainen, mutta sen erikoisnäyttelyt maksavat (kuten tuo juuri auennut David Bowie-näyttely). Suosittelen!

 • Riina Vee

  Miehen synttärit on toukokuun alussa ja mulla onkin suunnitelmana junailla sen kanssa la aamulla Lontooseen katsomaan David Bowie-näyttelyä, jäädä yöksi hotelliin ja matkata takas Brumiin seuraavana päivänä. Näyttää siltä, että museo on muutenkin vierailemisen arvoinen ja taidetaankin siis viettää siellä koko päivä.

 • sannabanana

  Voi kun on V&A:ta ja Lontoota ikävä! Kiitos postauksesta <3

 • Reetta

  Oli pakko tulla kommentoimaan sitä vaan, että r-a-k-a-s-t-a-n sinun blogiasi! :) Auttaa pahimpaan Lontoo-ikävään.

 • pebaline

  Kiitos kaunis kaikille ihanista kommenteista! <3

 • Kirsi

  V&A on minunkin suosikkini. Todella monipuolinen. David Bowie-näyttelyä on kehuttu myös täkäläisissä lehdissä. Kävisin kyllä kurkkaamassa sitä itsekin, jos olisin sopivasti nyt siellä päin ja vaikka en varsinainen DB-fani olekaan.