Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Leighton House Museum

101-projekti on näyttänyt minulle oikeita helmiä Lontoosta, joita itse en varmasti olisi löytänyt tai edes etsinyt. Vierailin pääsiäisenä yhdessä näistä helmistä : Leighton House Museossa Holland Parkin kupeessa.

Museo on Viktorian aikaisen taiteilijan ja esteetikon Lord Francis Leighton’in koti, joka on entisöity ja avattu yleisölle.

Leightonin koti on aivan sanoinkuvaamattoman hieno. Koko eteisaula Arab Hall on omistettu itämaisille laatoille, lasimaalauksille ja mosaiikeille. Muutenkin talo on täynnä keramikkaa, patsaita ja tauluja, joista osa on Leightonin itse maalaamia, osa Leightonin taiteilijaystävien tekemiä.

Alakerran edustustiloissa on runsas kokoelma keramiikkaa, tauluja ja patsaita (eteisessä keramiikkaa vartioi täytetty riikinkukko!). Siellä sijaitsee myös Leightonin työhuone sekä ruokahuone, josta on näköala upeaan puutarhaan, joka valitettavasti oli suljettu vierailupäivänäni (säävarauksella se on yleensä auki).

Yläkerrassa sijaitsee niin Leightonin maalausstudio, silkillä tapetoitu huone täynnä tauluja kuin Leightonin vaatimaton makuuhuone.

Vaikka museo on suht pieni, on se täynnä kauniita esineitä ja joka huoneessa on mielenkiintoisia informaatiokortteja ja esitteitä niin että aikaa kului runsain mitoin vierailuun.

Museon vuonna 2010 valmistuneesta entisöinnistä tehty 50-minuutin dokumentti pyörii Leightonin entisessä vaatehuoneessa, ja sitäkin oli mielenkiintoista seurata, vaikken koko ohjelmaa katsonutkaan.

Pääsymaksu museoon on £5 ja se on auki joka päivä, paitsi tiistaisin. Lisätietoja museon kotisivuilla. Suosittelen!