Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

vuosi Olympialaisten jälkeen

Mrs Agatha kyseli mitä Olympialaisten jälkeen on tapahtunut kisojen tapahtumapaikoille.

Osa on kokonaan purettu (St James’sin rantalentisalue on takaisin paraatipaikkana) tai palautettu entisiin tarkoituksiin (kuten Wembley jalkapallolle ja isoille keikoille). Suurin alue, joka on kuitenkin säilynyt suht samanlaisena on Olympialaisten pääkallopaikka Olympic Park Stratfordissa.

Osa sen puistoalueesta aukesi viime viikonloppuna Queen Elizabeth Olympic Park– nimen alla, ja tähtäimessä on koko alueen aukeaminen vuoteen 2014 mennessä. Alueella vierailu on ilmaista (erilliset tapahtumat ja festarit voivat tietenkin sisältää pääsymaksun), ja jo kisojen alkuperäiseen suunnitteluun kuului alueen “palauttaminen” lontoolaisille arkikäyttöön Olympialaisten jälkeen (hienoa!).

Olympic Parkilla on lisätietoa kotisivuillaan alueesta ja siellä vierailemisesta, mutta sitä on myös ilmaista ihailla naapurissa olevasta Westfieldin ostoskeskuksesta, jossa itse piipahdin viime lauantaina. Avajaisfestareille minulle ei ollut asiaa, se kun oli omistettu Olympialaisissa vapaaehtoisina työskenneille. :)

A year after the Olympics not many things remain in central London to remind us of the games.

The main area always planned to be handed back to the Londoners is the Queen Elizabeth Olympic Park which openeded partly last weekend and is planned to fully open by 2014.