Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Atlas-vuorilla

Marokon lomani aikana kävimme tosiaan Atlas-vuoristossa ihan päivän mittaisen reissun. Riadimme järjesti meille paikallisen oppaan, jonka kotona söimme myös lounaan.

Matkamme alkoi Imlil- kylästä ja reippaan vuoristokävelyretken jälkeen oppaan perinteinen kotikylä häämötti vastapäisellä puolella laaksoa.

Perillä meitä odotti kanojen ja kolmen herttaisen berbeeri-pojan vastaanottokomitea, kannu ihanaa minttuteetä ja mainio lounas aivan henkeäsalpaavissa maisemissa.

Vaikka olimme vuorilla vain päivän, oli se tervetullut tauko Marrakechin meiningistä.

Tein muuten matkan parhaimmat ostokset tällä päiväretkellä, sillä löysimme vuorilta paikallisten naisten osuuskaupan, jossa he myivät valmistamaansa argan-öljyä. Se on aivan ihanaa niin vartalolle kuin hiuksille, ja ainakin täällä Englannissa vuoden must-kauneudenhoitotuote.

To have a little break from the chaos of Marrakech we spent a day at the Atlas mountains whilst in Morocco last week. I cannot recommend the trip out to the little village Imlil and upwards to the beautiful Berber villages more. Our riad arranged a local guide for us who took us up to his own village and offered us lunch as a reward for the trek up the mountainside.

The views over Toubkal mountain were breathtaking and the lunch one of the best I’ve ever had. We were also lucky to discover during our descent a small co-op of women who make their own argan oil. I bought some for myself, but also for presents to family and friends back home as this truly is one of the best things I’ve ever put in my hair to make it shiny and happy.