Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Medication

Jutellaanpa välillä vinkkivitosia ja tällä kertaa apteekkiasioista Englannissa. Täällä lomaillessa kannattaa käydä Bootsissa tai Superdrugissa, jotka ovat saarivaltion suurimpia kosmetiikka- ja apteekkiliikkeitä. Lääkehyllyiltä molemmista löytyy “value“-tuotelinjoja esim. peruskipulääkeistä. En edelleenkään ymmärrä miksi Suomessa ibuprofeeni maksaa niin paljon, kun täältä 200mg vahvuuden paketti irtoaa ei vain yllämainituista erikoisliikkeistä vaan myös tavallisten (isojen ja pienien) ruokakauppojen, kuten Tesco ja Sainsburys, hyllystä usein alle 40pencen hintaan (eli paketti huutaa n. 45 senttiä). Paracetemolin kanssa on ihan sama juttu, mutta se on vieläkin halvempaa, kun 16 tabletin paketti maksaa n.20-30penceä.

Flunssalääkkeet ovat täällä myös omaa luokkaansa. Niissä on usein decongestant-pohjalla. Se on aine joka vie nenän tukkoisuuden pois helpottaen sairaan oloa ja se lopettaa nenän ainaisen vuotamisen. Flunssalääkkeistä parhaimpia ovat Lemsip Max Hot Lemon, joka Finrexinin tapaan sekoitettan kuumaan veteen ja Beechams All In One Plus – kapselit,  jotka pelastivat minut pari viikkoa sitten kesäflunssan kourista, kun en voinut olla töistä sairaslomalla. Decongestant-lääkkeitä löytyy muuten myös ihan ilman flunssalääkkeiden cocktailia, ja Sudafed on niistä parhain. :)

Heinänuhaisille vielä vinkkinä Bootsin antihistamiinien value range, jota saa hintaan £1.01 useimmista liikkeistä. Ruokakauppojen apteekki- ja kosmetiikkahyllyillä kannattaa siis vierailla!