Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Oxford

Lontoosta on kiva päästä välillä tuulettumaan, ja tykkään päiväretkeilystä, joka on täältä tosi  helppoa. Pari viikkoa sitten kun vierailin ensimmäistä kertaa Oxfordissa, ja vietin päivän täysin turistina, ihastuin kaupunkiin todella.

Oxford on noin tunnin junamatkan päässä Lontoosta, ja sinne pääsee Paddingtonin asemalta. Lontoon ja Oxfordin välillä kulkee myös Oxford Tube express bussi, joka on junaa hieman halvempi ja kestää npin 1 h 45 minuuttia.

Kaikki nähtävyydet, kaupat ja yliopistot ovat Oxfordissa kävelymatkan päässä. Keskustan high street on täynnä ihania kauppoja ketjuista putiikkeihin, ja opiskelijakaupunkina hyviä, kukkaroille sopivia kahviloita ja ruokapaikkoja löytyy monen monta. Itse tykkäsin erityisesti katetusta torista (covered market) keskustassa ja sen kahviloista lounasaikaan.

Kaupunki on tosi söötti, ja vaikka ilta kohden alkoikin sataa, meillä oli tosi kiva päivä. Suosittelen Oxfordissa vierailua, jos haluat nähdä enemmän aitoa,  alkuperäista ja todella historiallista Englantia.

I went on a day trip to Oxford couple Saturdays ago and became very fond of the city! It’s full of history, great shops on the high street as well as great selection of places to eat from the usual chains to great independent restaurants and cafes. I particularly loved the covered market and the fact that everything we wanted to see and do was walkable.

We took the train from Paddington station and it only took just a little over an hour to get to Oxford. The Oxford Tube bus service is also a great and a little bit cheaper option for the journey. Even though it started to rain in the end of the day we had a great time popping in and out shops and the old university buildings.

I can’t recommend a visit enough if you haven’t been to Oxford already!