Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Lontoon luonto

Peace, Tiina ja ahle toivoivat kuvia Lontoon luonnosta. Ottamiani kuvia olisi vaikka kuinka monta jakaa vuosien varrelta. :)

Lontoon puistot ovat suuria ja ihania. Niissä hukkuu kaupungin melu. Parasta on lähteä samoilemaan Hampstead Heathin metsiin ja lammille, tai eksyä Epping Forestiin. Itä-Lontoossa voi viettää helposti päivän Lea Valleyn huomassa, ja lännessä eksyä Holland Parkin ruusutarhoihin.

Lontoossa on puistojen ohella paljon vihreää myös katukuvassa. Puut ja pensasaidat reunustavat useita katuja, ja puutarhurikansan ruusut rönsyilevät takapihoilta muidenkin ihailtaviksi. Ikivihreä ei leudossa ilmastossa olekaan havua vaan murattia ja jopa palmuja. :)

Joka korttelista löytyy pieni pala nurmikkoa, ja vanhempien alueiden talot on jopa rakennettu yhteisen puiston (garden square) ympärille. Tykkään erityisesti Lincoln Inn Fields’istä Holbornissa ja Bloomsburyn muistakin puistokortteleista. 

Ja kanaalit, ne vasta vehreitä ovatkin, varsinkin kesäisin. Lontoo on yllättävän vihreä suurkaupunki, ja odotan innolla toteutuuko tämä uusi silta Thamesin yli! 

I had a request to share the nature in London by Peace, Tiina & ahle. There is so much to show from garden squares, London parks, canal side walks to back garden roses. London is a green city with a gardeners heart and I can’t wait to see if this new bridge will be built next year!