Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

#tbt – kylmät varpaat

Alunperin 28.11.2007 julkaistu postaus kertoo keskuslämmityksestä, ja siihen tottumisesta. :)

On se kumma kuinka kaikkeen tottuu, kuten brittiläiseen keskuslämmitykseen. Useimmissa talouksissa on tapana pitää lämmitystä päällä vain aamuisin ja iltaisin. Siis periaatteessa vain silloin kuin kodissa ollaan ja asutaan. Tämä usein johtaa vanhemmissa taloissa niiden omaperäiseen englantilaiseen tuoksuun, jonka sekoitus on kylmän kosteuden, pyykkikoneen ja kuuman teen välimaastossa. Ja siihen, etten Suomessa ollessani osaa enää nukkua lämpimässä huoneessa, vaan talvella käännän patterin pois päältä iltaisin, äidin kauhuksi.
Originally in November 2007 I was pondering about how adaptable humans are to everything, including central heating in England. Brits will only have their heating on first thing in the morning and in the evening, or in other words when at home. I’m so used to this now that I turn the radiators off in my room in the evenings (to sleep in cooler temperature) when I visit my parents in Finland. In a country where the central heating is on 24/7 during the winter months it simply horrifies my mother that I do this. :D