Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Highgate Cemetery

Yksi hienoimmista hautausmaista Lontoossa on Highgate Cemetery. Se sijaitsee pohjois-Lontoossa ja sinne pääsee helpoiten bussilla, mutta Archwayn tubeasema on myös kävelymatkan päässä hautausmaalta.

Jo aidan takaa saa pientä vinkkiä paikan tunnelmasta ja sen rönsyilevästä kasvustosta, mutta parasta on buukata hautausmaan länsipuolelle maksullinen opastettu kierros, jotka toimivat vapaaehtoisten voimin.

Itäpuolen hautausmaalla saa kuljeskella vapaasti ilman opasta pientä sisäänpääsymaksua vastaan (£4 vuonna 2014), ja sen haudoista kuuluisin on varmaan Karl Marxin. Lisätietoja täällä!

Highgate Cemetery is the most amazing of the London cemeteries. Mysterious, legendary and overgrown it really is worth a visit. Easiest way to get to it is by bus, but Archway tube station is also a short walk away. I recommend paying for the West cemetery tour to really learn about the amazing place and its history, but against a small entry fee (£4 in 2014) you can roam free around the East cemetery and visit Karl Marx if you so wish. More info here.