Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Platform 9¾

Monen monta vuotta minulta on toivottu Harry Potter-aiheisia kuvia Lontoosta. Ehkä on siis aika vihdoinkin jakaa King’s Crossin kuuluisin asemalaituri… :)

Todellisuushan tilanteesta on kyllä tämä:

Asemalla voi siis vierailla laiturilla 9¾, joka sijaitsee ihan Harry Potter-kaupan vieressä. Kuvan laiturista kärrien kanssa voi ottaa joko ihan itse (ilmaiseksi) tai ammattilaisen toimesta (kuva maksua vastaan kaupasta). Jono on aina aika melkoinen, mutta liikkuu ihan sujuvaa tahtia eteenpäin.

Ja jos kuvan ottaa itse, kannattaa olla oikealla puolella tilannetta tai vastaan tulee tämä naama. ;)

I’ve had so many requests over the years for Harry Potter themed photos so it’s about time I did something about it. The easiest place to get into the spirit of HP is at King’s Cross station where right next to the Harry Potter Shop is the famous platform 9¾ where you can snap a picture yourself (for free) or by a professional (prints available in the shop next door for a charge). The queue moves pretty swiftly, but if you plan to take the photo  make sure you do it from the right side of the barriers to avoid the above face. ;)