Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Eltham Palace

Tämä toivottavasti kattaa Ainon ja Katrin kuvatoiveet ei niin tyypillisistä turistirysistä ja kuninkaallisista jollain lailla, sillä luvassa on aika iso postaus Henry VIII:n lapsuudenkodista Eltham Palacesta lounais-Lontoossa.

Paikalla on kuninkaallisten lisäksi mielenkiintoinen historia, sillä 1700-luvulla hylätyn ja melkein raunioituneen linnan ostivat ja remppasivat perheensä kodikseen vuonna 1933 Coultardin pariskunta.

Palatsi on ulkoa vallihautoineen ja keskiaikaisineen saleineen harhaanjohtavan vanhanaikainen, sillä sisällä päärakennuksessa odottaa art deco-tyyliin kunnostettu ‘moderni’ koti. Alla olevan eteisen suunnitteli ruotsalainen arkkitehti Rolf Engströmer. :)

Viimeisin remppa Elthamissa valmistui tänä vuonna, ja yleisölle on avattu viisi uutta huonetta.  Karttahuonetta kunnostetaan vielä, mutta kirjastosta löytyi mielenkiintoista luettavaa. :)

Suurimman vaikutuksen minuun teki vierailulla kuitenkin palatsin ulkona olevat tilat ja luonto.

Eltham Palacessa vieraillessa kannattaakin tuoda mukaan kunnon piknik-eväät, sillä ulkona viihtyy hyvällä ilmalla pitkään nauttien eväiden lisäksi eri aikakausien puutarhoista, vanhasta kuivuneesta vallihaudasta ja isosta puistosta.

Helpoiten Eltham Palaceen pääsee junalla. Mottinghamin asema on 10-15 minuutin kävelymatkan päässä palatsista. Junamatka sinne kestää n. 20 minuuttia Charing Crossin tai Waterloo Eastin asemalta.

A few weeks ago I visited the Eltham Palace which is the childhood home of Henry VIII. The palace has an interesting history, especially after falling to near ruin in the 1800’s. In 1933 the Courtauld family bought and renovated the palace up to then modern standards and the interiors apart from the original medieval hall are completely art deco.  

I loved the place, especially the park and gardens surrounding the palace. Please visit, bring a picnic to have out in the gardens when you visit – the palace is a great day trip if you fancy something a bit different and quieter from the usual tourist attractions of London.

A train from Charing Cross or Waterloo East to Mottingham takes only about 20 minutes and the palace is less than 15 minutes walk from the station.