Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

remembering 7/7

Kymmenen vuotta sitten olin kotona flunssaisena sairaslomalla, kun uutiset isoista ongelmista King’s Crossin asemalla (raiteet paikoiltaan? sähköpalo? räjähdys?!) alkoivat virrata eri lähteistä, kunnes aamun kahistuttavat tapahtumat valkenivat meille lontoolaisille samalla kuin muulle maailmalle.

2006 kirjoitin muutaman sanan miltä vuosi 7/7 pommien jälkeen kaupungissa tuntui.

Kings Crossin asema on kymmenessä vuodessa saanut uuden julkisivun, ja koko alueen ilme on muuttunut täysin. Mikään ei ole kuitenkaan horjuttanut lontoolaisten hiljaista kunnioitusta ja sisua siitä ettei 7. heinäkuuta 2005 vaikuta arkeen tai siihen miten elämä jatkuu. Kaiken yhdessä koetun kauheankin jälkeen.

Ten years ago King’s Cross looked and felt like a very different place. I was home with a cold when the morning news started pouring in initially about minor electrical problems on the tube until the full picture of what had happened became horrifyingly clear to us Londoners and the whole world. 

Since the 7th July 2005 the station has had a facelift and the whole area is pretty unrecognisable. One thing still remains however and that is the silent respect and defiance that events like 7/7 will not effect the day to day London and its people.