Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

visiting Jimi Hendrix

Vierailin huhtikuussa todella mielenkiintoisessa paikassa lähellä Oxford Circusta.

Talo on hassun outo yhdistelmä, sillä se on alunperin avattu museona koska säveltäjä Handel asui siellä 1750-luvulla, mutta sen ylimmän kerroksen kuuluisimpiin asukkeihin kuuluu Jimi Hendrix.

Kävimme vierailun aikana vain Hendrixin kerroksessa, mutta lippuun kuuluu molemmat museot eli koko talon kiertue. Liput kannattaa varata etukäteen, vaikka lounasaikaan viikolla ei museoon ollut jonoa tai sisällä tunkua ollenkaan.

Ylimmässä kerroksessa kerrotaan Hendrixin elämästä ja urasta alusta asti, mutta erityisesti 60-luvun Lontoossa. Museon isomman salin nurkassa kannatta jäädä kuuntelemaan live-taltiointeja ja ihailla Hendrixin soittimia ja levykokoelmaa.

Vaikuttavinta kerroksessa on kuitenkin Hendrixin makuuhuone, joka on rakennettu täysin alkuperäiseen malliinsa, ja jossa saa viettää aikaa, koskea mihin vaan ja todella kokea historian siipien havinaa.

Pääsymaksu Handel & Hendrix in London-museoon on £10, ja on todellakin hintansa väärtti, vaikka vierailisikin vain Hendrixin kerroksessa.

In April I visited an interesting house just off Oxford Circus. The combination of history is oddly interesting as the place was originally opened to commemorate the composer Handel who lived in the house in the 18th century, but the top floor is now dedicated to another famous previous occupant; Jimi Hendrix.

We only visited the top floor where Hendrix lived in the end of the 60’s, but the ticket includes a tour of the whole house. It’s worth booking tickets beforehand, although when we visited at lunchtime on a weekday there was no queues or hoards of people at the place.

On the top floor you get a good glimpse into the life and career of Hendrix, especially when he was in London in the late 60’s. In the largest exhibition space make sure you spend some time listening to the live-recordings of Hendrix playing!

The most impressive part of the place is the completely reconstructed bedroom and the fact you can walk around and spend as much time in it touching anything (only the mirror above the mantel is the original in the room), really getting the feel of what it must have been for Hendrix living there.

The tickets are £10 for both Handel and Hendrix floors and completely worth it!