Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Happy birthday Lilibet!

Kuningattaren 90v. synttäreitä juhlittiin eilen jo toista kertaa. Elizabethilla kun on henkilökohtainen, oikea syntymäpäivä huhtikuussa, ja virallinen kesäkuussa vietettävä syntymäpäivä. Tämä kuninkaallisten tuplasynttäri-perinne Englannissa juontaa juurensa 1800-luvulle, ja syy on tietenkin tyypilliseen brittitapaan säässä. Kesällä kun on kivempi juhlia kansan kanssa. :)

Ja kansahan juhli elien. Yhdessä ja erikseen, sekä perinteisesti ja erikoisesti, Briteissä kun ollaan. :)

Itse en seuraa paljon kuningashuoneen meininkiä, mutta satuin keskustaan sopivasti juhlien jälkimainingeissa, ja tunnelma palatsin lähellä varsinkin oli todella iloinen ja sopivan juhlallinen.

Happy 90th (second) birthday Queen Elizabeth II! I managed to pop into town yesterday around the end of the trooping of the colour and enjoyed the joyous masses of people celebrating together and in their individual style the official birthday of the Queen.

It’s quite quirky, but the the Queen has indeed have two birthdays she celebrates! The first one is her actual birthday and the second one is in June to celebrate with the people. This tradition dates back to the 18th century and is in true British style dictated by aiming for the celebrations to take place in better weather. :)