Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Old Operating Theatre Museum

London Bridgen aseman ja Shard- pilvenpiirtäjän välissä seisoo yksi mielenkiintoisimmista 101-projektin vierailukohteistani. Old Operating Theatre- museo on vanhan kirkon yläkerrassa sijaitseva oikea aarreaitta.

Vintiltä löytyy 1800-luvun leikkaussali, jossa mm. runoilija John Keats on viereisessä St Thomasin sairaalassa lääkäriksi opiskellessaan leikellyt ihmisiä. Näytillä olevissa kansiossa on hurjia potilaskertomuksia ja leikkaussali on entisöity alkuperäiseen kuntoon yksityiskohtia myöten.

Salin viereisissä ullakkohuoneissa on hurja kokoelma lääketieteen historiaa instrumenteista yrtteihin. Harvoin Lontoon museot enää vaikuttavat minuun, mutta tämän paikan ilmapiiri ja kokoelmat vetivät aika hiljaiseksi.

Museo on auki joka päivä ja £6 sisäänpääsymaksu on täysin arvoisensa. Sisäänkäynti ei muuten ole heikkohermoisille, kapeat kierreportaat kirkon yläkertaan ovat haasteelliset, mutta hyvää esimakua mitä museossa odottaa. :)