Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Old Operating Theatre Museum

London Bridgen aseman ja Shard- pilvenpiirtäjän välissä seisoo yksi mielenkiintoisimmista 101-projektin vierailukohteistani. Old Operating Theatre- museo on vanhan kirkon yläkerrassa sijaitseva oikea aarreaitta.

Vintiltä löytyy 1800-luvun leikkaussali, jossa mm. runoilija John Keats on viereisessä St Thomasin sairaalassa lääkäriksi opiskellessaan leikellyt ihmisiä. Näytillä olevissa kansiossa on hurjia potilaskertomuksia ja leikkaussali on entisöity alkuperäiseen kuntoon yksityiskohtia myöten.

Salin viereisissä ullakkohuoneissa on hurja kokoelma lääketieteen historiaa instrumenteista yrtteihin. Harvoin Lontoon museot enää vaikuttavat minuun, mutta tämän paikan ilmapiiri ja kokoelmat vetivät aika hiljaiseksi.

Museo on auki joka päivä ja £6 sisäänpääsymaksu on täysin arvoisensa. Sisäänkäynti ei muuten ole heikkohermoisille, kapeat kierreportaat kirkon yläkertaan ovat haasteelliset, mutta hyvää esimakua mitä museossa odottaa. :)

 • Riina Vee

  Käytiin tuolla viime kesänä ja olisin ihan oikeasti voinut jäädä sinne vaikka asumaan. Tunsitkos Florence Nightingalen haamun läsnäolon siellä yhdessä nurkassa? Se kauppakin oli tosi mielenkiintoinen vaikkakin ahdas; se oli tupaten täynnä jo meistä kolmesta kaveruksesta.

  • pebaline

   En valitettavasti tuntenut Florence-viboja, ja naisen omassa museossakin tulisi vielä vierailla! :)
   Mutta aivan mahtava museo, ihana kuulla että joku muukin on vieraillut ja tykännyt!

   • Riina Vee

    Musta oli tosi mageeta kun niitä kaikenmaailman aineksia sai käpälöidä ja haistella, kauhoa ja tutkia. Ja sit tuli semmonen jännä kauhugalleria-fiilis niistä vitriineissä olevista välineistä. Meillä kävi hyvä säkä kun käytiin siellä, kun tossa mainitsemassasi leikkaussalissa oli just meneillään luento entisajan anestesiasta ja amputaatiosta. Istuttiin siellä tunnin verran kuuntelemassa ja sillä luennoijalla oli jopa tyyppi siinä pöydällä makaamassa ja havainnollistamassa miten jalka leikattiin irtipoikki. Tätä museota mäkin voin kyllä suositella kybällä kaikille joita kiinnostaa moinen.