Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Wellcome Collection

Viime viikolla poikkesin Eustonin asemaa vastapäätä sijaitsevissa Wellcome Collectionin tiloissa. Rakennus on yksi niistä tuhansia kertoja ohitetuista paikoistani Lontoossa. Hassua, että suurin osa 101-projektin kohteista näin alkuvuodesta ovat muuten olleet aika lääketieteellisiä.

Alunperin Sir Henry Wellcomin mielenkiinnosta lähtöisin oleva 1800-luvun loppupäästä alkanut kokoelma on kasvanut nykyaikaan Wellcome Building-rakennuksen katon alla. Wellcome Collectionin kirjasto ja näyttelyt ovat myös maankuuluja, ja rakennus säilytetty Sir Henryn ohjeiden mukaan avoimena kansalle.

Toisessa kerroksessa sijaitseva Medicine Man-näyttely, jossa on vain osa Sir Henryn henkilökohtaista kokoelmaa oli ehdottomasti lempparini paikassa. Siihen kuuluu Van Goghin tekemä etsaus, Napoleonin hammasharja(!) ja perulainen muumio.

Wellcome Collectionin pysyvät näyttelyt ovat ilmaisia. Kahvilassa on hyvää kahvia ja leivonnaisia, hienot design-kattolamput ja ilmainen wifi. Suosittelen siis paikkaan piipahtamista jos satutte olemaan naapurustossa! :)