Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Archive for August, 2011

Post

Marble Arch

Hyde Parkin ja Oxford Streetin kulmassa jököttävä Marble Arch on yksi Lontoon aliarvostetuista nähtävyyksistä. Se oli alunperin osa Buckinghamin palatsin porttia ennen kuin se siirrettiin nykyiselle paikalleen 1820-luvulla. 1950-luvulla sen yläosassa oli poliisiasema, ja huhupuheiden mukaan siellä kykkii aina vieläkin välillä virkavaltaa. Virallisesti se on kuitenkin nyt vain pelkkä muistomerkki.

Minulle Marble Archista alkaa oikea länsi-Lontoo, ja ilahduin keväällä kun näin sen marmorin puhdistettuna näin kauniiksi. :)

Post

turistina

Pääsen taas leikkimään turistia, sillä minulle saapuu viikoksi Lontoossa ensikertaa vierailevia sukulaisia. Oma Lontoon keskustan turistikiertue/kävelyreitti onkin testattu monta kertaa, ja se on aina saanut kehuja ja kiitosta. :)

Tällä kertaa aion kurkata mitä viikolla tapahtuu myös IanVisits-blogin kautta, joka listaa Lontoon tapahtumia päivittäin. Ianin kalenteri on aivan mahtava niin Lontoossa vieraileville kuin täällä asuville!

Post

kvaak

Lennokasta perjantaita ja hyvää viikonloppua Lontoon South Bankiltä! :)

Post

parasta Lontoossa

Yksi parhaimmista asioista Lontoossa on koko kaupungin historia.

Hullaannuin kesälomallani Tudoreista ja 1600-luvun Englannista, ja olen kulkenut Cityn alueella katsellen katuja ja paikkoja aivan eri näkökulmasta kuin ennen. On aivan huimaa ajatella kuinka ja ketkä Lontoon katuja ovat kuluttaneet vuosisatojen aikana. Lontoon historiaan kannattaakin tutustua Museum of Londonissa, joka kertoo kattavasti kaupungin historiasta ja sen ihmisistä vuosisatojen läpi. Museo sijaitsee St Paulin katedraalilta lyhyen kävelymatkan päässä, Lontoon vanhojen muurien vieressä. :)

Post

maanantai

Arki on viikonlopun jälkeen vähän hukassa, mutta silti – hyvää alkavaa viikkoa! :)

Post

viikonloppulomailua

Minulla on piiiiitkästä aikaa vapaa viikonloppu. Aion viettää sen Lontoon sylissä, lomaillen omassa kotikaupungissani. Englantilaiset keksivät laman keskellä tällaiselle kotimaanmatkailulle oman terminsä: staycation. :)

Viikonloppuuni kuuluu hyvä ruoka, puistossa loikoilua, paksu kirja, ystäviä ja sunnuntaina aamiainen Columbia Roadilla. Ahh! Vielä on kesää jäljellä!

Post

tekniikan ihmelapsi

Saarivaltio ei ole ollut koskaan viimeisimmän teknologian harjalla. Silti asiat ovat paljon paremmin kuin 90-luvun lopulla, kun tänne muuttaessani minut naurettiin pankista ulos kysyttyäni nettipankkiin tunnuksia (ei kuulemma ollut mahdollista tai turvallista). :D Useimmat Lontoon ravintolat ja kahvilat ovat viimeinkin tajunneet asiakkaiden olevan onnellisimpia jos paikalla on ilmainen wifi. Tämä asia on parantanut omaa elämänlaatuani ja helpottanut töiden tekemistä uskomattoman paljon!

Wifistä kannattaa kysyä henkilökunnalta/kassalta, sillä jotkut paikat eivät asiaa mainosta tai tarvitset erityisen salasanan/tunnukset käyttämään yhteyksiä.

Post

joelta käsin

Vinkkiviikko jatkuu! :) Lontoossa vieraillessa pääsee kaupungista nauttimaan aivan erilailla Thames-joelta käsin. Turistikierroksia juonnoilla riittää pilvin pimein, mutta autenttisen ja halvemman matkan voit tehdä Thames Clipper-laivoilla, joissa saa Oyster-kortilla alennustakin! Laivojen reitti kulkee Greenwichin ja keskustan väliä, ja niille voi ostaa meno-paluu tai päivälippuja “asemilta” tai etukäteen netistä.

Itse matkustin viimeksi Clipperillä Embankmentiltä Greenwichiin ja sain hyvän muistutuksen siitä kuinka hienoja Lontoon sillat ovat!

Post

mellakat

Täyttä hulluutta nämä mellakat! Viikonlopusta poiketen katsoin uutisia ja seurasin Twitteriä ja Guardian-lehden live-uutisblogia koko eilisen illan ymmärtämättä miksi.

Voi Lontoo rakas.

Post

Medication

Jutellaanpa välillä vinkkivitosia ja tällä kertaa apteekkiasioista Englannissa. Täällä lomaillessa kannattaa käydä Bootsissa tai Superdrugissa, jotka ovat saarivaltion suurimpia kosmetiikka- ja apteekkiliikkeitä. Lääkehyllyiltä molemmista löytyy “value“-tuotelinjoja esim. peruskipulääkeistä. En edelleenkään ymmärrä miksi Suomessa ibuprofeeni maksaa niin paljon, kun täältä 200mg vahvuuden paketti irtoaa ei vain yllämainituista erikoisliikkeistä vaan myös tavallisten (isojen ja pienien) ruokakauppojen, kuten Tesco ja Sainsburys, hyllystä usein alle 40pencen hintaan (eli paketti huutaa n. 45 senttiä). Paracetemolin kanssa on ihan sama juttu, mutta se on vieläkin halvempaa, kun 16 tabletin paketti maksaa n.20-30penceä.

Flunssalääkkeet ovat täällä myös omaa luokkaansa. Niissä on usein decongestant-pohjalla. Se on aine joka vie nenän tukkoisuuden pois helpottaen sairaan oloa ja se lopettaa nenän ainaisen vuotamisen. Flunssalääkkeistä parhaimpia ovat Lemsip Max Hot Lemon, joka Finrexinin tapaan sekoitettan kuumaan veteen ja Beechams All In One Plus – kapselit,  jotka pelastivat minut pari viikkoa sitten kesäflunssan kourista, kun en voinut olla töistä sairaslomalla. Decongestant-lääkkeitä löytyy muuten myös ihan ilman flunssalääkkeiden cocktailia, ja Sudafed on niistä parhain. :)

Heinänuhaisille vielä vinkkinä Bootsin antihistamiinien value range, jota saa hintaan £1.01 useimmista liikkeistä. Ruokakauppojen apteekki- ja kosmetiikkahyllyillä kannattaa siis vierailla!