Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Archive for September, 2011

Post

ilmainen Lontoo

Lontoo voi olla kallis paikka vierailla, mutta suurkaupungista voi nauttia ilmaiseksi, kunhan osaa konstit!

Paras paikka osviittaa antamaan paikoista ja kokemuksista (kyllä, ilmaiseksi!) on TimeOutin Free London– sivusto (englanninkielinen)! Suosittelen!

Post

intiaanikesä

Valitus auttoi edellisessä postauksessa! Lontoossa on aurinkoista ja lämmintä (+26c) – oikea intiaanikesä/syksy! :D

Post

viimeiseen asti

Roikun kiinni kesän syrjässä ihan viimeiseen asti,  vaikka pidänkin Lontoon syksystä. Miten voi olla edes syyskuun loppu, kun en haluaisi kaivaa paksumpaa takkia esiin, sytytellä kynttilöitä tai hautautua telkkarin ääreen seuraamaan ohjelmia, kuten X-Factor, jotka huipentuvat jouluun! En ihan vielä…

Post

Abbey Road

Lontoon Beatles-kohteet ovat ihan oman päiväretkensä arvoinen kierros. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla saa vieraillessa Abbey Roadilla ja lähellä sijaitsevassa Beatles-kaupassa Baker Streetillä. Abbey Road löytyy myös netistä, sivulla voi seurata turistien poseerauksia klassisesta levykannesta ihan livenä. :)

Post

ostoslista

 

Mitäköhän tässä postiin unohdetussa muistilapussa onkaan kirjoitettu ylös…

Post

katki

Taitaa se syksy tulla hiljalleen tänne Lontooseenkin. :)

Hyvää alkavaa viikkoa!

Post

Shoppaillen

Milloinkohan viimeksi olisin käynyt kunnolla Oxford Streetillä ostoksilla? Suurkaupungissa asuessa tulee kiireisiä keskustan alueita vältettyä, varsinkin viikonloppuisin, mutta Oxford Streetillä on omat hyvät puolensa. Sen 2,5km varrelle mahtuu yli 300 kauppaa, joista jos ei etsimääsi löydy on tyydyttävä… nettiin. :D Itse tykkään eniten Bond Streetin ja Marble Archin päästä, mutta kuten olen kai aikaisemmin maininnut, Carnaby Street/Regent Street-sektori ovat olleet keskustassa lemppariostoskohteitani jo muutaman vuoden ajan.

Post

voi ankerias

Lontoon vanhemmilta alueilta löytyy vielä ihania Britti-perinteitä, kuten tämä Camdenissä sijaitseva Pie Shop – kuppila. Jos törmäät  yhteen, poikkea sisään perinteiselle Englantilaisille piiraalle perunamuusin kera. Chicken Pie on aina tuttu ja turvallinen valinta, mutta rohkeammille, kulinaristisia kokemuksia hakeville suosittelen ankeriaita. Hurjapää tilaa jellied eels-annoksen, ensikertalaiselle suosittelen kuitenkin yllättävän hyvää ankerias-piirasta. :)

Post

busseista

Työmatkani muuttuu taas, ja viha/rakkaus-suhteeni Lontoon maanalaisen kanssa jatkuu. Tube on yksi ihanimmista ja inhottavimmista asioista Lontoossa. Se on usein likainen, täynnä ihmisiä, hankala ja sillä on tapana myöhästellä. Olenkin viime aikoina istuskellut ihan vapaaehtoisesti busseissa matkustellessani Lontoon läpi – bussimatkat kestävät kauemmin, mutta maisemat vaihtuvat, ja saan usein helposti istumapaikan (yläkerrasta tietenkin!). :)

Ensimmäisen Lontoon vuoden aikana paras asia , ja jonka kautta opin kaupungin hahmoittamisen nopeasti, oli juuri busseilla matkustaminen. Lontoon suuruus kun joskus tuntui aivan ylivoimaiselta, eikä pään sisäinen kartta oikein ottanut laajentuakseen. Bussit auttoivat juuri tässä ja opettivat mitkä välimatkat kannatti kävellä reippaasti ja mille maanalainen/bussi oli paras vaihtoehto.

Post

Lontoon kävelyreitti

Kommenteissa kyseltiin kuuluisan turistireittini perään, joten tässä tulee. Tätä reittiä on helppo muuttaa laajentaen/pienetäen sitä oman aikataulun ja kunnon mukaan. Reitti kestää n. 3 tuntia riippuen missä pysähtyy kuvienottamista/pinttia/ruokailua varten, ja kattaa kaikki Lontoon keskustan kuuluisimmat/historiallisimmat nähtävyydet:

Waterloo – South Bank – Thames (London Eye/Houses of Parliament/Big Ben) – Trafalgar Square – St James’s Park – Buckingham Palace – Green Park – The Ritz – Jermyn Street – Piccadilly Circus – China Town (Leicester Square) – Covent Garden – Strand – Charing Cross

Google kartta täällä! Sisältää vinkkejä, pysähdyspaikkoja ja siitä on helppo poiketa oman maun mukaan. Kierrän joskus hieman eri polkuja, joten kysyä saa – vastaan ja vinkkaan mielelläni. :)