Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Archive for March, 2012

Post

silta

Ihanaa, perjantai!

Voin todeta, että tämän alkuvuoden teema on ollut “living for the weekend”.

Post

Kings Cross

Kings Crossin asema on saanut uuden ilmeen. Aseman uusi aula avattiin viime viikolla, ja pakkohan sitä oli heti käydä katsomassa. Uusi katto on saanut ihailevia kommentteja ja paljon kritiikkiä. On kuulemma liian moderni, eikä istu viktorian aikaiseen alkuperäiseen arkkitehtuuriin.

Itse pidän uudesta katosta – se muistuttaa minua British Museumin sisäpihasta. Lontoossa on parasta tämä vanhan ja uuden yhdistäminen, ja Kings Crossilla se on mielestäni onnistunut hienosti. Varsinkin kun suunnitelmissa on vielä poistaa aseman eteen 70-luvulla rakennettu ruma katos ja siipi, niin tämä uusi pääsee vanhan vieressä kunnolla oikeuksiinsa.

Post

lämmintä

Kommenteissa on kyselty kovasti Lontoon viimeaikaisesta säästä. Täällä on tosiaan ollut viimeiset pari viikkoa aika kiva ilmat. Lämpötilat ovat olleet +16-20c paikkeilla, joten kuten kuvista on nähty, pikkukengissä ja t-paidoissa pärjää ulkona ihan hyvin.

Paras aika vierailuun Lontoseen on mielestäni on muuten huhti-toukokuu. Ilmat eivät aina ole ihan näin lämpimät tähän aikaan vuodesta, mutta Lontoo on keväsin todella kaunis, ja Suomesta vierailleet ovat tähän aikaan vuodesta erityisesti nauttineet aikasesta keväästä ja lämpimästä auringonpaisteesta. :)

Post

Monday

Tänään ei tarvitsekaan “rentoutua” maanalaisessa, vaan vietän ansaittua vapaapäivää.

Happy Monday! :)

Post

Sunday lunch

Sunnuntaisin englantilaiset nauttivat Sunday Roast-aterian, johon kuuluu joko kanaa, naudan tai lampaan lihaa, roast potatoes – paistetut perunat, erilaisia vihanneksia mm. keitettyjä porkkanoita, parsakaalia ja palsternakkaa sekä Yorkshire pudding (suolainen pannarin tapainen leipomus)  ja reilu loraus kastiketta.

Sunday Roastin voi nauttia melkein jokaisessa Lontoon pubissa sunnuntaisin ja useissa ravintoloissa. Omat lempiroastini valmistaa White Hart ja The Bull pubit. :)

Post

väriä

Kevät on Lontossa kauneinta aikaa. Kesä saarivaltiossa on vähän mitä sattuu, mutta harmaan ja kolean talven jälkeen auringonpaiste ja uusi vihreä tuovat mukanaan toivoa tulevasta.

 

Post

foggy

Keväiset yöt ovat saarivaltiossa vielä kylmiä ja nostavat Lontoon kaduille klassisen sumun.

Työmatka aamulla näyttää unenomaiselta näissä maisemissa.

Post

kukikas

Ihana, ihana kevät täyttää Lontoon kadunvarret ja puistot hempeän vaaleilla kukilla.

Post

Maanantai

Hei maanantai ja työmatkan ilot!

Hyvää alkavaa viikkoa! :)

Post

rain rain go away

Lisää sadetta; mikä nyt Lontoossa olisi sen mukavampaa tai sterotyyppisempää. :)