Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Archive for June, 2012

Post

La Dolce Vita

Italiassa on parasta elämänrytmin kiireettömyys ja ruoka! Sinne on jo ikävä, ehkä ensi vuonna matkaan sinne taas uudestaan? :)

On ollut ihana jakaa aurinkoisia lomakuvia ja -tunnelmia kanssanne loppukuun ajan, sillä Englannin kesä on ollut tähän mennessä kovin epävakaa ja sateinen.

Heinäkuussa kyllä palataan Lontoon maisemiin blogissakin, mutta laitetaan Suomen aurinkoiset kesälomasäät taas vetämään, sillä toive blogissa ei ole pettänyt viimeiseen pariin vuoteen. ;)

 

Post

Medicit

Viime vuonna satuin lukemaan Tudoreista Firenzen matkan aikana, ja Medicit mainittiin kirjassa ihan vain ohimennen… :)

Oli hieno lukea Firenzen vaikuttavimmasta aikakaudesta, ja katsoa kaupunkia ihan eri silmin Englannin historian kantilta. Ja ihan vain sattumalta, sillä valitsin matkalukemisekseni Hilary Mantelin upean Wolf Hall-novellin, joka on ilmestynyt Suomessa Susipalatsi-nimellä.

Suosittelen kirjaa muuten ihan kympillä, vaikka ei olisi historiasta niin kiinnostunutkaan,  sillä Mantel on mielestäni yksi parhaimmista Britannian nykykirjailijoista.

Post

Toscana

Firenzestä pääsee helposti kulkemaan Toscanan kukkuloille nauttimaan uskomattomista maisemista ja kauniista arkkitehtuurista – ruuasta nyt puhumattakaan.

Itse retkeilimme mm. läheiseen Fiesolen kylään nauttimaan “maaseudusta” ja maisemasta Firenzen yli.

Post

kattojen yllä

Ilta-auringossa Firenzen terrakottakattojen tilkkutäkki hohtaa kultaisena silmänkantamattomiin. Miten ihanan lämmin värimaailma!

Post

Italia

Italia on tuntunut jo ensimmäisestä vierailustani toiselta kodilta. Kävin Firenzessä kesäkuun alussa toista kertaa, ja kaupunki avautuu ihan eri tavalla kun reissua ei vaivanneet pakolliset turistikohteet, ne kun ehdittiin nähdä jo viime vuonna.

Mutta Duomoa oli pakko käydä moikkaamassa, sen verran hieno se on! :)

Post

Maanantai eli juhannuksen jälkeen

Britithän eivät juhannusta juhli, mutta toivottavasti viikonloppu sujui koti-Suomessa aurinkoisissa merkeissä.

Täällä Lontoossa jatkuu arki, ja blogissa matkakohteiden ja lomatunnelmien jakaminen vielä tällä viikolla, kun piipahdetaan seuraavaksi Italiaan ja Firenzeen päin! :)

Post

Cuillin-vuoristo

Portreestä maisemaa hallitsee North Cuillin eli Cuillin-vuoriston pohjoispuoli, ja selittää hyvin sen miksi paikalliset toteavat, että Skyen maisemat todistavat sen, että joskus Jumala vain mahtaili voimillaan. ;)

Näihin maisemiin on hyvä päättää Skotlannin kuulumiset ja toivottaa hyvää juhannusta! :)

Post

Sumujen saari

Isle of Skye on tunnettu nimellä The Misty Isle tai Isle of Cloud, jossa tuttavien kokemusten mukaan on aina harmaata, pilvistä ja hirmu sateista.

Eipä onneksi meillä, sillä nautimme aurinkoisista, cumulus-pilvien kuvittamista päivistä loman loppuun asti. :)

Post

Portree

Isle of Skye on aivan ihana saari. Itse majoituimme sen pääkaupunkiin, joka on Portree. Hotellimme Rosedale sijaitsi aivan Portreen satamassa, ja meillä oli hieno maisema merelle niin huoneestamme kuin aamiaisella.

Voin suositella Roseadalea muuten  ihan kympillä – palvelu ja henkilökunta olivat moitteettomia, aamiainen laadukas ja huoneet siistejä ja ennen kaikkea lämpimiä. :)

Ja hotellin viereisestä ravintolasta saa muuten aika mielettömän tuoreet ja maukkaat fish ‘n chipsit! :)

Post

Donny!

Se tunne kun seisot stereotyyppistä maisemaa ja/tai asiaa tuijottaen! :)

Ylämaan lehmät ovat muuten tosi symppiksiä, ja niitä tuijotellessa tuntui ihan siltä kuin ne olisivat karanneet jostain Jim Hensonin produktiosta laitumelle. :D