Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Archive for March, 2013

Post

melt my heart

Kiitos pääsiäiskukko ja Easter Bunny! ;)

Toivottavasti sielläkin pääsiäinen sujuu rauhallisen suklaisissa merkeissä.

Ja hei ihanaa, virallisesti kesäajassa ollaan, vaikkei ulkona siltä vielä tunnukaan.

Post

fanfaari

Hip hei, hyvää pääsiäistä! :)

Post

iso laatikko

Viikon painon jaksaa kantaa kun edessä on pitkä viikonloppu.

Jaksaisi vielä tuo kevätkin tulla…

Post

V&A museo

Lontoon yksi lempparimuseoistani on Victoria & Albert-museo, eli tuttavallisesti vain V&A. Se on yksi kolmesta isoimmasta ja suosituimmasta museosta South Kensingtonissa.

V&A:ssa pidän sen valtavan kokoelman monipuolisuudesta. Sen sisuksista löytyy arkkitehtuuria, maalauksia, muotia, designia, teatterilavastusta ja – historiaa, keskiaikaisia haarniskoita, jalokiviä, patsaita, kokonaisten rakennusten seiniä ja ovia ja vaikka mitä!

Museon synty sijoittuu 1800-luvun puoliväliin, jolloin Lontoon maailmannäyttelyn sivuvaikutuksena avattiin ensin South Kensington museo, jonka tarkoituksena oli tuoda taide ja design lähemmäksi rahvasta. Kokoelman kummeja olivat kuningatar Victoria ja prinssi Albert, joiden mukaan museo on tietenkin nimetty 1899-vuodesta eteenpäin. (Fakta, jonka itse tajusin vasta vuoden Lontoossa asuttuani!) :)

Lempparipaikkojani museossa ovat sen kaunis sisäpiha, uusi keskiaikainen pikkusiipi (pääportaikosta ylös heti oikealle), kolmannen kerroksen salainen ikkuna, josta voi kurkkia museon alkuperäistä kattoa ja freskoja sekä sen valtava patsaskokoelma.

Löydän museosta joka kerta jotain uutta ihailtavaa. Viime kerralla ne olivat kuuluisan brittimaalari Constablen luonnokset ja maalaukset. Museo onkin valtava, ja siellä vierailulle kannattaa varata vähintään puoli päivää.

Museo on ilmainen, mutta sen erikoisnäyttelyt maksavat (kuten tuo juuri auennut David Bowie-näyttely). Suosittelen!

Post

Friday’s child

Ihanaa perjantaita! <3

Post

valintoja

Tänään on edessä isojen valintojen tienhaara. Joskus elämä heittää eteen vaihtoehtoja joista ei oikein osaa valita kumpaakaan.

Onneksi tienviitat ovat ainakin selkeät minne kummatkin suunnat vievät. :) Pitäkää peukkuja, että valinta on oikea!

Post

beer goggles

Tunnetaanko Suomessa beer goggles– käsitettä? Onko sille suomennosta?

Brittien mukaan tuollaiset kaljanhuuruiset rillithän siis väärentävät kaiken paremmaksi, ja sanonta “there are no ugly women at closing time” kuvaa rillejä käytännössä. ;)

Post

klisheet

Sateinen viikonloppu, sateinen maanantai. Tästä on hyvä mennä eteenpäin kohti aurinkoisia päiviä.

Hyvää alkavaa viikkoa! :)

Post

vihdoinkin

Siirryn takavasemmalle viikonloppuun!

Post

kotimatkan melodia

Arjen keskellä tulee usein unohdettua pysähtyä ja nauttia pienistä onnen hetkistä Lontoossa, kuten siitä kuinka joku jaksaa ilahduttaa työmatkalaisia kauniilla musiikilla.