Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Archive for August, 2014

Post

goodbye summer

Elokuu, minne katosit?

August, where did you fly off to?

Post

into the light

Ah perjantai. Tuo päivistä oikeasti toiveikkain. <3

Viikonlopun valoa kohti…

Happy Friday! Here’s to the light at the end of the tunnel in the form of the looming weekend! <3

Post

Battersea chimneys

Hei hei Battersean voimalaitoksen alkuperäiset savupiiput. Niiden purkaminen alkoi viime viikolla, kun rakennusta aletaan uudelleenrakentamaan uusien malesialaisten omistajien toimesta. On outoa ajatella, ettei tätä kaupunkisiluettia ole vähään aikaa olemassa kohta…

Bye bye chimeys of the Battersea power station. The demolition of the original four chimneys started last week and it’ll be funny to live without the famous four in the skyline during the renovations and rebuild…

Post

Lätsät päähän

Salama toivoi kuvia Lontoon hatuista ja päähineistä. Kaikenlaisia sellaisia katukuvassa viliseekin, ja lemppariaikaani kesällä on bongailla asemilla häihin ja laukkakisoihin matkustavien naisten upeita hattuja ja miesten silinterejä.

Normaalissa katukuvassa kesällä näkyy kuitenkin eniten lippikset, pipot ja fedorat. Lierihatut naisilla olivat aika viime kesän juttu, joten niistä kuvaa oli vaikea saada.

Kaikenkarvaista pipoa ja myssyäkin riittää, kesällä enemmän turistien(!) päässä kuin teineillä. Huvittavinta brittipukeutumisessa minulle on kuitenkin se, että joskus asun ylä- ja alaosat ovat kuin eri vuodenajoilta, kuten esim. tällä miehellä. :D

Salama asked me to photograph hats and headwear of Londoners. They can be a right mismatch of winter to summer wear, as individual as London folk are. ;)

Post

today I don’t feel like doing anything

Englannissa on Bank Holiday eli yleinen pyhäpäivä. Vapaata. Eikä huvita mikään. Hengaan kotona itsekseni ja ahdistun siitä, että pitäisi tehdä jotain. On Notting Hillin karnevaalitkin (kävin kerran, en tykännyt). Kaipa tämä tästä, Lontoossa kun ei koskaan ole tekemisen puutetta…

It’s the last Bank Holiday Monday, a day off and I’m sitting at home doing nothing apart from getting anxious about the fact that I should do something. I ought to go out, but I’m not fond of the Notting Hill Carnival. I suppose there are always other 101 things to do in London, right? ;)

Post

true story

Pieni tarina siitä, miten tilannekuvaajalle voi joskus sattua. Tämän kuvan ottamisesta noin viikkoa myöhemmin tervehdin samaista naista ruokakaupassa, koska luulin hänen olevan  minulle tuttu. Ei ihme, että nainen katsoi minua oudosti. Varsinkin sen jälkeen, kun naurahdin tajutessani mistä tunnistin naisen. :D

About a week after I took this photo I said hello to this lady in a supermarket thinking I knew her. She looked at me funny, especially after I laughed out loud when I realised why she looked so familiar to me. True story. ;)

Post

snooze

Lomalta ollaan tosiaan palattu nyt karuun arkeen, ja hienoinen väsymys painaa työviikon päätteksi todella hiljaisen ja rentouttavan Suomi-viikon jälkeen. Lontoossakin alkaa kesän loppu jo häämöttää. Sen tuntee liikenteessä ja melkein käsinkosketeltavana ilmassa.

Syysihmisenä hykertelen innoissani ja odottelen lehtien kellastumista, kynttilöiden sytyttelyä, kirpeitä päiviä ja sateisen harmaita sunnuntaiaamuja.

Back to London and back to work means I’m a little bit tired at the end of this week. The end of summer is in the air in London otherwise, too and I can’t wait. Autumn is my favourite time of year. Bring on the colourful leaves, candles, nippy air and rainy grey Sunday mornings.

Post

Lontoon sielu

Kirsi heitti kovan kuvahaasteen, ja pyysi minua kuvaamaan Lontoon ydintä/sielua/keskusta. Moni voisi väittää sen olevan Lontoon suuri maanalaisverkosto tai sen upeat puistot. Ne ovat minulle taas niinkin stereotypisesti tämän suurkaupungin verisuonisto ja keuhkot. :)

Minulle Lontoon sielu on sen vesistöt ja erityisesti Thames. Sen maisema on minulle rakas jo ensimmäiseltä Lontoon vierailultani, ja suomalaisuuden piikkin voi kai laittaa sen, että nautin juuri veden äärellä olemisen rauhasta.

Joen yli kulkevista silloista minulle yleisimmät ylitykset ovat Westminster, Waterloo, Blackfriars ja Southwark, mutta maisemat etenkin lännessä ovat ne rauhoittavammat minulle. Battersea Parkin rantabulevardilla viihdyn erittäin miellelläni. :)

Kirsi asked me to take a photo of the soul of London. Arguably it could be many things in this great city from its people, underground or parks, but as you can see from above for me it is the magnificent river Thames that runs through the whole city.

Post

shrek

Kesäisten ulkoilmakeikkojen vaarat…

The unfortunate side effects of out door gigs in the summer…

Post

sounds of summer

Niin ja se kesäinen South Bank ja Big Benin kumina… :)

Summer in the South Bank and the chimes of Big Ben… :)